26. april 2024
Lagbilete etter kampen. Dei var eigentleg gladare enn det ser ut som!

Hareid G19 vann knapt borte

På måndag tok Hareid G19 den lange turen til Brattvåg stadion for å møte samarbeidslaget Brattvåg/Norborg/Harøy/Ravn 2. Hareid var det førande laget i svært lange perioder av kampen, men klarte «berre» å skore to mål, men det var likavel nok til siger.

Juniorlaget til Hareid opna kampen klart best, og holdt ballen godt i laget frå start av. Etter seks minutt fekk bortelaget belønning for den gode starten. Då slo midtstoppar Benjamin Riise Erdal ei god bakromspasning mot Sebastian Hansen Bjørlykke, som sprang frå heimelaget sitt forsvar. Han mottok so ballen inne i 16-meteren, og frå skrå vinkel so avslutta han, slik at skotet gjekk rundt keeper, og til 0-1 leiing.

Etter målet kom Brattvåg/Norborg/Harøy/Ravn 2 meir inn i kampen, både fordi dei sjølve blei betre, men og fordi Hareid spelte dårlegare enn på starten. Men Hareid forsvarte seg framleis ganske greit, å motstandarlaget skapte dermed ikkje særleg mykje.

Rett før dommaren blåste av til pause auka Hareid leiinga si, og målet kom litt ut av ingenting. For Hareid hadde ikkje skapt altfor mange sjansar sidan forrige skoring, men plutseleg kom Nidal Shahoud fri med ballen inne i motstandaren si boks, og fekk pirka inn ballen til 0-2. Det var dermed stillinga då laga tok pause.

I 2. omgong heva Hareid seg igjen, og tok på nytt kontroll over kampen. Dette førte og til at dei skapte fleire sjansar. Dei to målscorarane, Sebastian Hansen Bjørlykke og Nidal Shahoud, kom blant anna til nokre store sjansar, men Hareid makta ikkje å skore fleire mål denne kampen.

Det gjor derimot heimelaget i det 73. minuttet, og stillinga var då 1-2. Resten av kampen blei då plutseleg ganske spennande, hvertfall mykje meir spennande enn Hareid hadde ønska. Men karane forsvarte seg godt, og Brattvåg/Norborg/Harøy/Ravn 2 skapte svært lite dei siste minutta av kampen. Dermed vann Hareid fullt fortent 1-2, og kunne ta med seg tre viktige poeng heim.

Girri, girri!

Lagoppstilling: Stian Roset (Ivar Oskar Røyset Brandal) – Bartek Balawender, Benjamin Riise Erdal, Gabriel Olav Peterson (Laurits Dimmen Riise), Eskil Bjørlykke Nausteng (Daniel Hüttner Pilskog) – Nidal Shahoud, Laurits Dimmen Riise (Estifanos Micael, Andreas Knardal), Johannes Knardal (K) – Sondre Holstad, Sebastian Hansen Bjørlykke, Christoffer Ottesen (Emil Olai Hasund)