20. juni 2024

Vinterkarusellen Grimstadvatnet Rundt

Vinteren er i anmarsj, og med det blir det også (selvsagt!) Vinterkarusell i regi av Hareid IL/Friidrett!

Med unntak av den første koronavinteren har karusellen blitt avholdt hver vinter siden det første løpet i desember 1981. 

Helt siden starten har målet vært at man skal gi folk en ekstra, liten grunn til å snøre på seg joggeskoene i en sesong der dørstokkmila kan være ekstra brutal.

Dette har åpenbart en viss appell – i gjennomsnitt har det vært omtrent 40 startende ved hvert løp de siste årene – og aldersspennet har vært fra sju år til over nitti! Dette er altså et løp for alle!

Løpene avholdes første lørdag i månedene november, desember, januar og februar, så denne sesongen blir det :

4. november

2. desember

6. januar

3. februar

Alle løp har start klokken 1400 fra Hareid Stadion. Målgang samme sted. Registrering fra klokken 1300. Garderober vil også være tilgjengelige før og etter løpet.

Etter siste løp i februar vil det bli en enkel tilstelning med café og premieutdeling.

Startavgift er 100kr for senior (f. 31. desember 2003 eller tidligere) og 50kr for junior (f. 1. januar 2004 eller senere). I tillegg kommer engangslisens for løp utenfor bane for den som ikke har løst helårslisens.

Løyperekorder i den 7700m lange traseen er Ådne Andersens 22:39 (2019) og Amalie Sætens 25:42 (2022) – sistnevnte forøvrig satt med nettopp Ådne Andersen som hare!

Friidrettsgruppa i Hareid IL gleder seg til nok engang å ønske velkommen løpere fra Hareidlandet og omland til et av vinterens vakreste eventyr!