29. mars 2024

Hareid fekk utfordra seg mot tøff motstand

Hareid A-lag spelte i går bortekamp mot 3. divisjonslaget Spjelkavik. Som venta var det eit svært godt fotballag Hareid møtte, og ein merka at Spjelkavik har enda på øvre halvdel av 3. divisjon dei siste tre åra. Sluttresultatet blei 4-1 siger til heimelaget. Hareid må likavel kunne seie seg fornøgd med delar av kampen, og framfor alt innsatsen spelarane la ned. Spesielt med tanke på at tre av måla til heimelaget kom på dødballar.

Kampen byrja med at Spjelkavik tok kommandoen frå start av, og det tok berre litt over eit minutt før dommaren dømde straffespark til heimelaget. Då hadde venstrekanten til Spjelkavik starta eit løp inn i feltet til Hareid, han mottok so ballen i høg fart, og tok den med seg forbi høgreback Gabriel Olav Peterson. Peterson rakk dessverre ikkje å trekke til seg foten i denne situasjonen, og felte dermed Spjelkavik sin nummer 17 innanfor 16-meteren. Keeper Rikard Osnes hadde lita moglegheit å redde straffesparket, og stillinga var dermed 1-0.

Andreas Nesset med ballen i beina.

Etter målet fortsatte Spjelkavik å presse på, men Hareid forsvarte seg godt. Dei hadde små avstandar mellom ledda, og alle spelarane jobba svært hardt for kvarandre. For det skal verkeleg Hareid ha skryt for, kvar og ein la ned ein ekstremt innsats, og sprang både fort og lenge.

Takket vere Hareid sitt forsvarsarbeid so skapte ikkje Spjelkavik so mange sjansar gjennom det vanlege spelet, men på dødballar var dei farlege. Etter 11 minutt var dei svært nære å auke leiinga til 2-0 på ei heading frå ein corner, men Daniel Hüttner Pilskog klarerte ballen på streken.

Då det var spelt 35 minutt kom derimot neste mål til Spjelkavik. Heimelaget fekk nok ein corner, denne blei klarert, men Spjelkavik sto etter og slo eit nytt innlegg frå motsatt side. På bakre stolpe sto dei Spjelkavik-spelar, som ingen hadde plukka opp, og han fekk dermed ein enkel jobb med å auke leiinga til 2-0.

Berre tre minutt seinare blei Hareid nok ein gong straffa på corner. Denne gongen blei innlegget slått inn på første stolpe, Hareid får ikkje klarert, og ein Spjelkavik-spelar skyt ballen istaden knallhardt i nettaket til 3-0 leiing.

Dette var også stillinga til pause.

Hareid skulle vise seg å prestere mykje betre i 2. omgang. Dei klarte no å halde på ballen i litt lengre perioder, og fekk med seg fleire menn på kontringane.

Etter 54 minutt spelt skulle Hareid få utteljing for dette. Då blei det nemleg slått opp ei lang pasning på Sebastian Hansen Bjørlykke langs høgrekanten. Han tok med seg ballen eit godt stykke opp langs kanten, før han slo eit hardt og lavt innlegg til Tarje Dimmen Riise framfor mål. Tarje Dimmen Riise avsluttar direkte frå ca. 15 meter, og ballen går i tverrliggaren og ut. Fleire av tilskodarane trudde no at sjansen var over, men Petter Worren rekk akkurat å slenge seg fram for å få ei tå på returen, og ballen trillar dermed i bortre hjørne, slik at stillinga er 3-1.

Iver Skeide feirar saman med Petter Worren.

Tolv minutt seinare, i det 66. minutt, aukar Spjelkavik nok ein gong leiinga, til 4-1. Endå ein gong er det på eit innlegg som ikkje blir klarert, og frå relativt nært hald skyt ein Spjelkavik-spelar ballen hardt i mål bak keeper.

Før dommaren blæs av kampen skapar Hareid ein stor dobbeltsjanse. Hareid tek nok ei kontring heilhjerte, og fleire spelarar blir med. Iver Skeide og Petter Worren kombinerar seg fint fram, der det endar med at sistenemnte hælsparkar ballen i bakrom til Iver Skeide. Skeide kjem då åleine med keeper frå litt skrått hald, han prøvar å «curle» ballen i lengste, men keeper vartar opp med ei god redning, og avvergar til corner. Denne corner blir og svært farleg, då ballen dett ned i føta til kaptein Gustav Bjørlykke inne i feltet. Han dunkar til, men ballen går akkurat til side for mål.

Etter dette blir ikkje det skapt so altfor mykje meir av sjansar, og dommaren blæs då av kampen til stillinga 4-1.

Det var liten tvil om at Spjelkavik var det farlegaste laget, men Hareid fekk likavel jobba og lært mykje gjeldande defensiv organisering, og vist at dei kan vere farlege når dei kontrar.

Hareid sin klart beste spelar i denne kampen var midtstoppar Martin Longva, som klarerte og vann duell etter duell. Longva viste med denne kampen at han kjem til å bli ein ekstremt viktig spelar for A-laget også denne sesongen.

I tilegg skal keeper Rikard Osnes få skryt for å ha vore ein viktig og tydleg leiar kampen gjennom, og han varta også opp med fleire gode inngripande i feltet.

Lagoppstilling: Rikard Osnes – Gabriel Olav Peterson, Ørjan Engen Grimstad, Martin Longva, Daniel Hüttner Pilskog (Natnael Belay) – Andreas Nesset, Gustav Bjørlykke (K), Petter Worren – Håkon Thormodsæther (Tarje Dimmen Riise), Sebastian Hansen Bjørlykke (Håvard Knudsen Bjåstad), Iver Skeide.