28. februar 2024

Møremegling Grendacupen 2023: Helvig Omdal åleine på topp?

(Framhald frå artikkelen frå 22. desember)

Dameklassen:

Med ei god blanding av spelarar med fortid eller notid i Hødd og/eller Molde skal det truleg bli vanskeleg å vippe «Trines Disipler» av pinnen.

Vi merkar oss at dei har Martha Helvig Omdal i stallen i år.

Vinn ho i år også tek ho sitt åttande Grendacup-gull – og går i tilfelle forbi André Egset Nupen på den statistikken (sjølvsagt gitt at Nupen ikkje vinn i år, men det kan vi så godt som garantere at han ikkje gjer).

«Holemix» blir truleg nærast utfordrar, medan «Akkurat i siste liten» og «Oppsopet» kanskje kan hevde seg i enkeltkampar.

Dei tre unge laga i dameklassen har vi mindre oversikt over, men vi ser ikkje vekk frå at eitt av dei kan kan overraske – og om dei har vore heldige med trekninga (noko vi ikkje har vurdert her) kan snuse på ein finaleplass.

Ungdom gutar:

Når det gjeld ungdomsklassen hevdar ekspertise vi har snakka med at heile seks av dei sju laga kan kome til finalen. Ingen er spesielt større favorittar enn andre.

Det var heller ikkje seeding i ungdomsklassen, så her kan vi ikkje sjå vekk frå at trekninga har hatt ein del å seie.

For dei hundreinteresserte hadde det sikkert gjort seg med ein finale mellom Bisja mi 1 og Bisja mi 2, men hundar brukar ikkje å like seg så godt i desse rakett-tider, så om vi skal tippe stoppar desse laga i semifinalen.

Så om vi skal tippe vilt, noko som jo er mandatet her, går vi for gull til «Arnolds dispiler», som i motsetning til ein del av dei andre laga har meldt på ein brei tropp.

Biletet over: Martha Helvig Omdal (nummer to frå venstre med etterkomar på fanget) då ho vann Grendacupen for sjuande gong i 2015. Kan ho ta sin åttande tittel åtte år etter?)