28. februar 2024

Lørdag 2. desember er det klart for andre løp i sesongens Vinterkarusellen Grimstadvatnet Rundt.

For fire uker siden fikk 41 løpere en flott opplevelse med Hareidlandet badet i høstsol. Nå til helgen er det nok langt mer vinterlige utsikter – i skrivende stund (onsdag kveld) melder værvarslingen temperaturer rundt null grader, noe som nok tilsier at det kan bli glatt i deler av løypa. Kvitholvegen er i skrivende stund ikke strødd, men vi håper det kan ordne seg før helgen; kommunen er spurt pent om de ikke vil strø innover der av hensyn til alle mosjonsløperne som bruker traseen – så får vi se!

Apropos trasé – de som er innom Hareid Stadion av og til, vil ha lagt merke til at de første (og siste, for den saks skyld!) hundre metrene av traseen er gravd opp i øyeblikket. Dette blir ikke fikset til helgen, men vi har målt og kontrollmålt en løype på baksiden av Basishallen som skal være nær sagt på meteren like lang som den ordinære traseen. Denne er merket med merkespray; vi vil også ha ekstra løypevakter ute for å sørge for at alle kommer vel frem.

(I praksis – startstrek dreies 90 grader mot høyre; løperne løper mellom Basishall og Rulleskøytebanen, tar til venstre der denne veien munner ut i veien over Pålhaugen, følger denne opp til krysset der man vanligvis tar ned til undergangen under fylkesvegen. Derfra følges ordinær trasé til man kommer opp igjen til Pålhaugen – hvorpå man løper inn til mål samme vei som man løp ut fra start.

I vedlagte bilde viser blå strek ordinær løype, gul linje ‘omkjøringen’. Den kreative leser vil enkelt forestille seg Basishallen i jordet midt på bildet.

Registrering fra 1315 eller så av; løpsstart 1400.  Startavgift kr. 100 for seniorer, 50kr for juniorer – i tillegg kommer lisens om dette er ditt første løp i Vinterkarusellen. Vi tar kontanter om vi må, men foretrekker Vipps. 

Vel møtt!