21. juni 2024

Han vart vårens spelar på a-laget – no må vi takke han av!

Kristoffer Stranden (til venstre på biletet) vart vårens spelar for herrelaget. Det er klart etter at nettredaksjonen så vidt har vakna etter sommardvalen – og har begynt å telje stjernene frå vårsesongen.

Stranden enda opp med 14 stjerner. Det er ingen tvil om at vanylvingen har levert varene og vel så det denne våren. Ein god boks til boks-spelar med god fotballforståing, god teknikk, eit hardt skot og ein god motor. Det halvåret han har lagt bak seg her kan få andre vise til i Hareid-drakt dei siste 10 åra. Og det trass i at Stranden i periodar har vore ute med skadar. Han spelte faktisk ingen av kampane då Hareid vann tre på rad frå runde 3 til 5.

Dessverre for oss flyttar Kristoffer Stranden til Bergen. Vi takkar han derfor så mykje for innsatsen. Kom gjerne igjen ved eit seinare høve! Tek vi med treningskampar enda Stranden på 13 Hareid-kampar. Han scora sju mål, to av dei i treningskampar (nest flest både totalt og i serien). Han enda også på fire assistar (her har vi berre statistikk for serien). Også det nest flest.

James Kenneth Sjåstad enda forresten vårsesongen med nest flest stjerner (12). Av dei som er aktuelle for å bli årets spelar ligg han derfor best an. For å bli årets spelar må ein nemleg ha spelt 70 prosent av seriekampane, og så vidt vi veit skal ikkje Sjåstad studere i Bergen i haust.

Tredje flest stjerner hadde Martin Nikolai Longva (9). Longva har blitt årets spelar både i 2014, 2018 og 2021. Kor vidt han kan vere aktuell for å bli det i år også kjem nok an på kor mykje vekkreist han blir med jobb i haust. Longva mista andre del av vårsesongen grunna jobb i utlandet.

Andre årets spelar-kandidatar kan vere Nerijus Marcinkevcius (7), Ørjan Engen Grimstad (6) og Petter Worren (4). Det kan sjølvsagt også bli nokon heilt andre.

Om alt går etter planen presenterer vi toppscorarlista og assist-toppen i morgon.

Vi skal også (dessverre) takke av nokre andre spelarar enn Kristoffer Stranden. Følg med!