21. juni 2024

Ny toppscorar for Hareid a-lag

Statistikken for den ampurterte sesongen til Hareid sitt herrelag er no ferdig.

Sesongen bestod av 14 kampar, 11 seriekampar og tre treningskampar.

Nykomaren Petter Haddal Worren var ein av to som spelte alle kampane. Han vart også lagets toppscorar på første forsøk med fem mål, av desse fire i serien.

Det spørst om dette er første gongen ein frå Haddal blir toppscorar for Hareid a-lag. På 2000-talet kan vi i alle fall kome på at Hareid har hatt toppscorar frå Brandal (August Brandal), Hareid (Ruben-Kenneth Brandal, Martinus Røyset Bakken, Christer Adrian Mork), Hjørungavåg (Even Hansrud), Bigset (Kim-Tore Husøy), Dimna/Hasund (Georg Eikrem Olsen), Vågsøy (Ronny Jørgensen), Fosnavåg (Thor-Ove Brekke), Åheim (Runar Stranden) og Ulsteinvik (Bjørge Worren, Ola Kalvø Vattøy, Remi Helleseth) – men no viser det seg altså at dei kan score mål på Haddal også.

Nest mestscorande vart William Valde Bigset med fire mål.

Gustav Bjørlykke Kløvning var den andre som spelte alle kampane.

Spelarstatistikk: Rikard Osnes (13-0), Herman Heimland (3-0), Gabriel Olav Peterson (13-0), Ørjan Engen Grimstad (10-0), Martin Nikolai Longva (12-2), Nauris Driksna (12-0), Andreas Nesset jr (4-0), Tarje Dimmen Riise (3-0), Markus Hareide (2-0), Fredrik Andresen (1-0), Johannes Knardal (11-0), Ola Kalvø Vattøy (6-0), Daniel Hüttner Pilskog (10-0), Håkon Thormodsæter (5-0), Iver Skeide (4-0), Kristen Haddal Røssevoll (4-0), Kim Andre Lid Alvestad (13-3), Gustav Bjørlykke Kløvning (14-1), Petter Worren (14-5), Sebastian Hansen Bjørlykke (12-1), William Valde Bigset (11-4), Ruben Kenneth Brandal (10-0), Bartek Balawender (1-0), Christoffer Ottesen (1-0), Adolphus Jacobs (6-0), Natnael Belay (3-0), Håvard Knudsen Bjåstad (3-0), Christian Korshaug (9-0), Benjamin Riise Erdal (7-0), Joar Møller (3-0), Lars Roar Holstad (2-0) og Bastian Rasmussen (3-0).

Av desse debuterte følgjande i år (eller dei to kampane som vart spelt vinteren 2020): Heimland, Peterson, Knardal, Pilskog, Skeide, Røssevoll, Worren, Balawender, Ottesen, Jacobs, Belay.

Statistikkføraren (som også er dagleg leiar og påtroppande lagleiar for a-laget – skal vite) har også oppdatert adelskalenderen.

Den viser ingen endringar på dei 28 øvste plassane. Joar Møller har med sine tre kampar i år derimot klatra frå 30. til 29. plass. Møller debuterte for a-laget allereie i 2003. No står han med imponerte 214 kampar (og ikkje fullt så imponerande fire mål).

Dei som elles spelte i år og som har passert 100 a-kampar er: Andresen (161), Driksna (157), Brandal (152), Holstad (145), Grimstad (122), Vattøy (106).

Ingen passerte 100 kampar i år, men Gustav Bjørlykke Kløvning står med 95 kampar og bør dermed kunne gjere seg fortent til ein pokal i løpet av treningskampane i vinter.

Ein fullstendig adelskalender blir etter planen lagt ut om ikkje altfor mange dagane.

I mellomtida: Heia Hødd 2!