20. juni 2024

Hødd 2 slo Hareid i lokaloppgjeret

I lokaloppgjeret mellom Hødd 2 og Hareid på Høddvoll so gjekk heimelaget inn som store favorittar – og dessverre for Hareid so innfridde Hødd 2, og vann tilslutt 2-0. Men Hareid gjor det vanskeleg for Hødd 2 i store perioder av kampen, og kan ta med seg eindel til neste kamp, som er mot serieleiar Herd.

Det var tydeleg frå då start av at Hareid sin kampplan var å liggje og forsvare seg lavt og kompakt, for å gjere det so vanskeleg som mogleg for Hødd 2 å skape sjansar. Når Hareid so vann ballen skulle dei gå på raske omstillingar. Defensivt fungerte denne kampplanen ganske bra, for Hødd 2 skapte ganske lite i 1. omgong.

Det vil seie, den fungerte heilt til det 44. minutt – for då skulle heimelaget ta leiinga. Hareid låg då som vanleg lavt, og vann ballen plutseleg i midtbaneleddet. Men Hødd var svært aggressive i presset, og vann tilbake ballen innen nokre få sekund. Då var Hareid i ubalanse, og det var store rom på Hareid si venstreside. Hødd utnytta dette, og spelte ein ball ut til høgrekanten til Hødd, Kristoffer Stranden. Innanfrå kanten av 16-meteren avslutta han knallhardt, Rikard Osnes var på ballen, men klarte ikkje å hindre at den gjekk i mål.

Dermed gjekk laga til pause med 1-0. I ein omgong der Hødd 2 hadde skapt nokre sjansar, og Hareid endå færre.

Til 2. omgong prøvde Hareid å vere litt meir offensive, og fleire spelarar blei med på kontringane deira. Nokre få minutt etter pausa so fekk Hareid ei av desse kontringane, då Kim-Andre Lid Alvestad blei spelt gjennom. Han var forbi heile forsvaret til Hødd 2, og hadde berre keeper Mattias Grimstad igjen. Men då tek linjedommar opp flagget, for han hevda at det var offside. Vikebladet si tv-sending viste derimot at dette var feil avgjerlse, for Kim-Andre Lid Alvestad var onside då pasninga blei slått. Men det var lite å gjere med den avgjersla, og spelet fortsatte.

I det 71. minutt auka Hødd 2 leiinga si. Då kombinerte dei seg fint langs venstrekanten sin, og Nikolas Brandal slo eit godt innlegg til Tobias Hatløy framfor mål. Ingen Hareid-spelar rakk å plukke han opp, og han fekk difor ein enkel jobb med å plassere inn ballen til 2-0.

Hareid sleit med å skape noko særleg av sjansar etter dette, og kampen enda med 2-0 siger til heimelaget.

Lagoppstilling: Rikard Osnes – Gustav Bjørlykke, Gabriel Olav Peterson, Martin Longva, Nauris Driksna – Sebastian Hansen Bjørlykke (William Valde Bigset), Johannes Knardal, Håkon Grimstad Thormodsæther, Petter Worren (Kristen Haddal Røssevold), Kim-Andre Lid Alvestad (Daniel Hüttner Pilskog) – Ruben Kenneth Brandal

Hareid sine tre beste:

*** Rikard Osnes

** Johannes Knardal

*Martin Longva