27. april 2024

Hareid tapte borte mot SIF/Hessa

Hareid spelte på fredag bortekamp mot SIF/Hessa, og også denne kampen enda det med tap. Nok ein gong var det ganske jamnt i sjølve spelet, men heimelaget skapte fleire sjansar, og var effektive – difor enda kampen med 3-0 siger til SIF/Hessa.

Frå forrige kamp, heime mot Hovdebygda, gjor Hareid ei endring på startoppstillinga. Ut gjekk Daniel Hüttner Pilskog, og inn kom William Valde Bigset, som hadde vore ute med sjukdom.

SIF/Hessa starta også kampen klart best, og kom til ein stor sjanse etter berre seks minutt spelt, men skotet sneik seg utanfor. Sju minutt seinare, i det 13. minutt, skulle derimot heimelaget skore sitt første mål. Dei angreip på høgresida, og fekk tilslutt slått eit innlegg inn foran mål. Hareid klarte ikkje å klarere ballen, og tilslutt fekk ein SIF/Hessa-spelar kontroll på ballen, og avslutta frå kort hald, slik stillinga var 1-0.

Omkring 20 minutt seinare, i det 35. minutt, auka heimelaget leiinga til 2-0. Eit nytt godt innlegg blei slått inn frå høgresida. Hareid-forsvaret fekk ikkje klarert ballen no heller, og ballen blei i staden liggande inne i 16-meteren, nesten heilt stille. På bakre stolpe lurte ein SIF/Hessa-spelar, som fekk pirka ballen relativt enkelt inn til 2-0.

Til 2. omgong tok Hareid fleire taktiske grep, og endra blant anna formasjon slik dei spelte med tre forsvarsspelarar, og fekk fleire spelarar høgre opp i bana. Om det var formasjonsendringa eller innstillinga som gjor det er usikkert, men Hareid var hvertfall betre etter pause.

For Hareid skapte i denne omgongen fleire store sjansar, der Kim-Andre Lid Alvestad og Ruben Kenneth Brandal kom til dei to aller største. Men heimelaget sin keeper redda begge skota, og Hareid klarte dermed ikkje å redusere.

Heilt på tampen av kampen, i det 87. minutt, auka SIF/Hessa leiinga til 3-0 på straffe, og då var kampen definitivt over.

No håper vi verkeleg at det skal snu på fredag, når Hareid tek imot Norborg/Brattvåg 2 på heimebane.

Men då treng laget all mogleg støtte frå publikum – so ta gjerne turen på fredag!