21. juni 2024

Lerøyleikane

Forrige helg gjekk Lerøyleikane av stabelen i Trondheim der 143 ungdommar frå Troms og Finnmark, Nordland, Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag og Møre og Romsdal deltok.

Frå Hareid var fem stykker plukka ut av kretsen til å bli med opp til Trondheim:

-Synne Selvåg Larsen

-Tiril Grimstad Kirkebø

-Erle Grimstad Kirkebø

-Emilie Brune Slettebakk

-Gudmund Gryt Grimstad

Stemnet gav fleire gode plasseringar i tillegg til nye personlege rekordar:

  • Synne Selvåg Larsen (J14) kom på fyrsteplass på 200m med 26,78
  • Tiril Grimstad Kirkebø (J13) persa og kom på fyrsteplass i spyd med 25,13m
  • Tiril Grimstad Kirkebø (J13) persa også i slegge med 24,48m

Men, stemnets kanskje viktigaste sigar gjekk Hareidsjenta Emilie Brune Slettebakk av med: ho vart nemleg Årets Gladlaks, ein pris som vert gitt til ein deltaker frå kvar region som gjer ein heilt makelaus innsats som gledesspreiar på laget sitt.

Lerøyleikane handlar mye om å møte andre friidrettsglade ungdomar frå resten av landet, samstundes som dei får konkurrert i øvelsar som dei er godt kjente med og får prøve seg på nye og utfordrande øvingar, som til dømes stavsprang og tresteg.

Det å skulle samarbeide som eit regionalt lag mot dei andre regionane, gjer at ungdomane, som vanlegvis konkurrerer mot kvarandre på lokale stemner, vert lagspelarar og heiagjeng.

Hareid deltok også med fem ungdomsleiarar, Borghild Oline Holstad, Peter Pilskog Bittochi, Malin Husøy Flø og Anna Kostaris, som alle var med på å gjere Lerøyleikane til ein trygg og god oppleving for alle fyrstereis-jenter og gutar.

Møre og Romsdal kom på tredjeplass.