21. juni 2024

Takk for i år, Nordvest Maraton!

Då ser det ut som vi kan setje strek for Nordvest Maraton for denne gong.

Det tok litt tid før resultata kom på plass, men dei ligg alle ute her no: https://racetracker.no/events/2022/nordvest-maraton/#0_93346F (Unntaket er Inge Asbjørn Haugen, som hadde tidlegstart. Han fekk tida 5.25.36)

Vi har også oppdatert statistikk etter årets løp (du finn den ved å trykke på Nordvest Maraton i menyen over her). I og med det vart så varmt var det ikkje så mange rekordar å melde om som dei par siste åra. Men vi merkar oss at Oda Synnøve Riste si maraton-tid var den fjerde beste nokon gong, og at Anne-Marit Brautaset si halvmaraton-tid vart den femte beste nokon gong.

På topp 10-lista for kvinner halvmaraton 17-34 år vart det heile fire nyregistreringar. Det seier oss mykje om at damene er på frammarsj i joggebølga!

Dei færraste av kanonene på halvmaraton for menn persa denne gongen. Vinnar Kjell Magnar Berli si tid vart den 27. beste nokon gong (men med omsyn til at løpet er arrangert 32 gongar er ikkje det så verst). Men vi merkar oss at både Karl Idar Vik og Sverre Hoggen persa, sistnemnde rett nok berre med åtte sekund.

På topp 10-listene for menn halvmaraton vart det nye folk på niande- og tiandeplass for menn 40-44 år (inkludert nemnde Vik). Evigunge Bjørn Ole Vassbotn (onkel til nemnde Hoggen) frå Volda gjekk like greitt til topps i klassa 55-59 år. Gratulerer! Bård Aune gjekk inn på fjerdeplass på topp 10-lista for menn 60-64 år (noko som gjorde at sjølvaste Jon Kåre Mork sklei ut av lista).

Elles er det berre å bla gjennom statistikken for dei som ønskjer det. Om nokon ser feil, så berre send oss ei melding på Hareid IL Nordvest Maraton sin Facebook-profil.

Til slutt står det igjen å takke alle som sørgja for at årets løp kom i hamn. Vi kan ikkje love at vi får med namna på alle som har bidrege i større eller mindre grad, men vi sender i alle fall ei takk til Vidar Vollsæter, Jon Kåre Mork, Henning Røyset, Bjarte Sunde, Kristian Angelsen, Einar Orten Trovåg, Espen Beiermann, Jon Gjerde, Hans Gisle Holstad, Harald Møller, Tor Håbakk, Bjørn Håbakk, Gunnar Aursnes, Olav Sindre Rise, Øystein Orten, Bente Teigene, Ola Kalvø Vattøy, Odd Erling Eriksen og diverse medhjelparar i RaceTracker.

Vi viser elles til flotte reportasjar frå løpet på kondis.no og i Vestlandsnytt. Så håper vi at vi får lese om løpet i andre medium etter kvart. Hugs også fotomappene våre på Facebook.

Vi håper alle hadde det kjekt under årets løp. Ikkje verst å ha 100 deltakarar på startstreken med så mykje anna som skjedde på Sunnmøre denne helga.

Takk for i år og velkomen igjen neste år!