hareid_il_logo_135.png

 

Marathonlöp i Sverige

Jag (Göran Tallroth) har varit till Sverige några dagar för att åka skridsko.

Den 13. febr. åkte jag en mycket trivsamt tur sammen med ca 20 holländare. Detta var det första loppet i Sverige som åktes på det sätt man enkelt ordnar ett löp när isen bär i Holland. Löpet utannonseras enkelt på internet och ev. i någon avis. När man kommer dit på morgonen betalar men en liten avgift, får ett startkort, och åker markerad tur när startskottet går. Längs vägen, eller efter vart varv stannar man till och får sitt startkort stämplat, dricker lite varm saft eller kaffe, och inväntar de kompisar man åkt ifrån. Så åker man nästa etapp (varv). Det löp som ordnades på Runn, när jag åkte, var 10 varv. Vart varv 8,8 km.

Samma varv användes av de holländska elitskinnare som de senast veckorna åkt flera tävlingar i Sverige. Detta är en link till en ca 20 min lång film från deras avslutande 200km-löp http://player.nos.nl/index.php/media/play/tcmid/tcm:5-479385

På Runn åktes veckan innan jag var där Ornäsrännet. En poppulär tävling på 42, 21, 10 km + några barntävlingar. Snö gjorde att tävlingen blev lite senare än avsett, men man ordnade goda förhållanden, som ni kan se i detta bildspel http://picasaweb.google.com/ornasrannet/Ornasrannet2009#slideshow  

http://ornasrannet.com/wp/?page_id=13

Söndag 15.febr. åkte jag tillsammans med ca 3000 skrinnare Vikingarännet. En tävling som man ordnat vart år det finns god is, mellan Uppsala och Stockholm (80km). Jag åkte på så gott jag kan och klarade sträckan på 4.02 tim. Segraren åkte på 2.40 tim På 3 ställen är det "landpassager" där man får ta skridskorna och gå eller springa (1km, 350m, resp 350m) Länk till Vikingarännets hemsida och ett kort inslag från SVT Sport.

http://www.vikingarannet.com/

http://playrapport.se/#/video/1445034

Klubbdrakt

Då er vi klare å bestille trøyer, jakker, shorts og tights for alle som ønsker.

Vi har prøver på trøyer (lang og kort erm, sommer- og vinterstoff), shorts og tights i forskellige lengde og stoff, vinterjakke (thight) og vindjakker(less thight).

Jon Åge har alle prøver og kommer at kalle til prøvetreff.

Mitt svenske lag har bestill fra Owayo tidligere og jeg er fornøyd. Jeg anbefaller ale å køpe en (eller fler) trøyer med kort erm og ¼ lang glidelås (eller ¾ lang, som på bilde) og en trøye med lang erm, helt glidelås i vinterstoff (kan da kompletteres med superundertøy, når det er kallt). Jeg har ikke prøvet vinterjakke eller vindjakke, men tror det er godt som overtrekk eller når det er virkelig kallt. Vi er lite usikker på om de røde shortsen på bilde blir populære. Kanske er det bedre å bestille sorte tights (eller enhver køper de sorte shorts/tights/bukser de liker)?

Ønsker dere navn på trøyene? Hvis så anbefaller jeg at vi bruker kun fornavn.(ikke noe eksta kostnad)

Prisen er avhenglig av hvor mye vi bestiller. Jeg tror ikke at prisen overstiger:

trøye med kort erm 370 NOK, trøye med lang erm, helt glidelås i vinterstoff 480 NOK, vindjakke 600 NOK,  vinterjakke 900 NOK, shorts 450 NOK, vintertights 700 NOK. Hvis prisen blir høyre sender jeg melding før jeg bestiller.

For å bestille trenger jeg : Navn og mobilnummer og e-post-adresse, Navn på trøye/jakke?(skriv tydlig), størrelse på enhver av bestillte ting, stoff trøye, lengd glidelås trøye, lengde erm trøye. Størrelse, lengde, stoff, sholderstraps? ved bestilling av shorts/tights (bestiller uten padding).

Se også   www.owayo.com/cycling.htm

klubbdrakt.doc
jersey.jpg

Jersey kort erm

vinterjakke_front.jpg

Vinterjakke front

ÅRSMELDING 2010

Aktiviteten i gruppa har vore ujamn. Når veret har vore bra, har treningsframmøte i barnegruppa vore godt. Det har også vore born frå nabokommuner på treningane. Vi har framleis ein del seniorar som nyttar rulleskeisebana ofte. Utenom sesongen har vi innetrening onsdagar og laurdagar i gymsalen på Hareid barneskule.

Ettersom rulleskeisebana er eit nærmiljøanlegg, er den open for alle og til alle tider, også for ikkje medlemmar. Verparen eig bana, og betalar på eit lån i Sparebanken Møre. Rulleskeisebana er det einaste idrettsanlegget som noka gruppe i Hareid IL nyttar som ikkje er kommunalt.

3. juli arrangerte vi rulleskeiseløp på bana for born og voksne. Alle deltakarane fekk premie. Vi hadde salg av diverse kioskvarer og speakertjeneste. Arrangementet vart ein suksess. No i haust har vi arbeidd for å få lys og benkar ved bana. Vi har fått midlar frå Gjensidige forsikring til dette. Arbeidet vert fullført so snart forholda tillet det. I desse dagar er det eit yrande liv på Grimstadvatnet, med flotte isforhold, der skeisesporten vert utøvd av liten og stor. Snart er også isen trygg på Snipsøyrvatnet.

Styret har i år hatt 6 styremøter, der det har blitt handsama 31 saker.

Styret i 2010 har vore:

Leiar: Jon Åge Gjerde

Nestleiar: Daniel Høybakk

Sekretær: Eli Sølvi Jønsson

Kasserar: Heidi Engkrog

Styremedlem: Gry Helen Flø

Styremedlem: Stian Moldskred

Styremedlem: Erlend Grotle

Varamedlem: Helle Marie Røyset

                                             Jon Åge Gjerde - Leiar Skeisegruppa Verparen

Vi har fått på plass speakerbud

Fra november har vi speakerbua på plass. No må vi få til å ordne slik at vi får god bruk for den.

Årsmelding 2009 for Skeisegruppa Verparen

Skeisegruppa Verparen har hatt eit år der det har vore bra aktivitet blant seniorar og godt voksne, medan aktiviteten blant borna har vore dårleg. Vi er avhengig av tørr bane for å utøve sporten vår. Når det har regna så jamnt som i haust, har det skapt store problem. Vi er likevel optimistiske, mykje på grunn av at det no er ei god gruppe på 6-8 voksne som trenar jamnt.

3.juli arrangerte vi løp med start og mål i Kjøpmannsgata i samband med Hareidsdagane. Det var kort løype for borna og ei løype på 3km for seniorane. Til tross for at det kunne ha vore bedre deltaking, var dette ei positiv oppleving. 

På Hareid skule har vi faste treningar kvar onsdag i gymsalen. Planane ligg klare for å arrangere skeiseløp på Grimstadvatnet dersom isen kjem i vinter.  

Verparen har no fått eiga speakerbud. Vi fekk overta den som stod på Hareid stadion. Den er no blitt ein del av rulleskeiseanlegget vårt som vi trur vi vil få mykje glede av. 

Vi har i desse dagar gått inn ein treårig sponsoravtale med Retura der vi får utbetalt ein fast årleg sum. Containaren som vi eig, vil Retura male med tekst og logo. Den skal plasserast ved bana. 

Heimesida vår (http://www.verparen.hareidil.no) blir oppdatert av redaktøren, Göran Tallroth. Heimesida har eit økende antall treff. Etter oppstart i mars, ca 8 treff pr.dag i april, til over 15 treff per dag i september og oktober. Göran Tallroth skal flytte til Måløy. Han går difor ut av styret, men han har lova å fortsette som ansvarleg for heimesida vår.  

Styret har i år hatt 7 styremøter, der det har blitt handsama ca 40 saker. Styret i Verparen er optimistisk og har god tru på framtida.  

Antall medlemmer: 30 enskilde og 8 familier 

Årets styre har vore:

Leiar:                   Jon Åge Gjerde

Nestleiar:             Karsten Brandal

Sekretær:            Göran Tallroth

Kasserar:             Heidi Engkrog

Styremedlem:      Sissel Løvold

Styremedlem:      Helle Marie Røyset

Styremedlem:      Stian Moldskred

Styremedlem:      Gry Helen Flø

                               Jon Åge Gjerde  Leiar - Skeisegruppa Verparen Hareid IL

No template

Rabatt ved kjøp av utstyr frå

Skøytebutikken (Stavanger)

Vi har rabattavtale hos Skøytebutikken.

Vi har 10% rabatt på alt utstyr som www.skoytebutikken.no leverer og ein MÅ vere
medlem.

Direkte link til skøyteutstyret (sjå Lenkjer for fleire leverandørar)

Maple

Powerslide

Viking

INFOTAVLA

Oversikt treningstider Hareid kunstgrasbane 2021,  Hareidhallen 2020/2021 og Hadarhallen 2021

Sjå link under..

Kontortid dagleg leiar:

Mandag: 11-19

Tirsdag-fredag: 8-16

treningstider_hadarhallen_2021.docx
treningstider_hareidhallen_2021.pdf
treningstider_kgb_2021.docx
Meld deg inn i hareid il

Spond Club

Meld deg inn i Hareid IL ved å klikke på lenken under. Her kan du registrere deg og endre på personlege opplysningar. 

spond-logo.jpg
Facebook.com/HareidIL
 
Twitter.com/HareidIL