hareid_il_logo_135.png

 

Speakerbud

Verparen har no fått eiga speakerbud. Vi fekk overta den som stod på Hareid stadion. Den er no blitt ein del av rulleskeiseanlegget vårt som vi trur vi vil få mykje glede av.

2009 WORLD ROLLER SPEED SKATING CHAMPIONSHIPS, 16. - 27 SEPT. HAINING KINA

Här är en länk till årets VM "Roller Speed Skating"

Det finns naturligtvis resultat och bilder, men jag har inte funnit någon video. Jag såg att årets dominant vid EM, Bart Swings, Belgien, vann  Senior Men 10.000m Points/elimination Series Final

Det finns en del "rullskridskohistoria"

I Catalogue kan man läsa om de olika tävlingsformerna.

Om ni som letar djupare i alla dessa länkar finner några spännande videoupptagningar kan ni väl tipsa mig  goran.tallroth@gmail.com

Store eller små hjul?

Ved inlineskonkuranse brukes nå kun 100 og 110 mm hjul. I en artikkel fra Inline Planet er "cons and pro" for 100 mm vs 110 mm. Det kan sikkert utvides til 90 - 100 -110 mm.

Pick the size that complements your skating

se også tidligere artikkel nedan Ottawa Inline Skating Club ALLT om de rulleskøyte-tekniske

Info om utstyr til skøyter og litt teknisk

Daniel har sendt disse linker:

Nokren gode sider som viser korleis en skal stille inn sin
rulleskøyte. Gir gode tips og fin info.

Ottawa Inline Skating Club ALLT om de rulleskøyte-tekniske

Team SAFE Racing om rulleskøyte

EN TUR PÅ KLARÄLVSBANAN

Helgen 8-9 augusti rullade ett glatt gäng inlinesåkare från Karlstad upp till Uddeholm och tillbaka. En sträcka på totalt ca 170km med underbar asfalt och natur.

Link till Stockholm Speedskaters för att läsa om en höjdarupplevelse.

Jag har åkt delar av Klarälvsbanan, och det är fantastiskt. Härlig natur, fin asfalt, fina rastplatser och om man får ihop ett sådant här gäng som de som åkte den här gången, så kan man få god hjälp att hålla lagom tempo, och fin samvaro. Tyvärr fanns det ingen mer i Verparen som var redo för en sådan här tur, och jag hade för mycket att göra och för långt att åka ensam. Hoppas på en chans nästa sommar. Göran Tallroth

"Opplev Hareid"-løpet

Invitering

Sammen med "Opplev Hareid"-dagene arrangerer Verparen rulleskeiseløp for alle aldrer, fredag 3. juli kl 17.00.

Vi ønsker alle mosjonistar velkomne til løp, 2,5 km, uten tidtagning, med start og mål i Kjøpmansgata på Hareid (tracé, se neden) og for barn, ca 300 m (Kjøpmansgata).

Alle barn vil få premie, og for dei som går den lange løypa vil premie bli trekt blandt alle deltagere. Utfordr dine venner, arbeidskamrater, etc til å delta. Påmelding ved starten senest 16.30. Alle må ha hjelm, og vi anbefaller også annet verneutstyr.  

Utvikling?

Innen all sport med utstyr skjer de utvikling. En del utvikling gir store resultat (klappeskeiser, større hjul på inlines) Annet er bare idéer som snart er glømde.

Speedskate Sweden, er en web-side med mye nyheter innen rulleskeise.  Enhjuling- er de en god idé?  Trenger vi mer enn 1 hjul?- Magic wheels 

Speedskate Sweden, har mange morsome linker.

N.B. Speedskater by Monotone DC er en musicvideo med rulleskeise-tema. Den som går på rulleskeise er Petri, som er ansvarlig for denne idérike og morsome webside.

 

 

inlines_p__rad.jpg

HELENA GUSTAFSSON - SVENSK TV OM INLINES

Inslag från TV-sporten om Sveriges mest framgångsrika inlinesskrinnare

ALLT DU TRENGER Å VITE OM INLINES OG INLINERACING FRA WIKIPEDIA

VIDEO FRA VM GIJON 2008,10 KM MENN POENG OG ELIMINASJON

10 km = 40 runde Tavlen viser hvor mange runder til målgang 

Det er vanlig å eliminere og gi poeng annenhver runde = Förste löper får 1 poeng og siste löper må levne banen annenhver runde. Ved siste rundene ca 6 löpere som går for seier. Ved målgang gis 3 poeng til föste löper, 2 poeng til andre löper, 1 poeng til 3. löper. Di som blir eliminert mister sine poeng og plaseres utifra hvormange runder di gått. Seier til den löper som har mest poeng. Ved like poeng, plasering utifra ordning ved målgang. Mesteren i dette löp, 14 poeng. /Göran

City-skating På skøyter mitt byen

På många ställen ordnas nightskates.

Om du liker rulleskøyter og vill se någre av Europas store byer på en annen måte enn alle andre: Bring eller leie rulleskøyter

Køpenhavn er den som er lettest for oss å komme til. I Køpenhavn ordnes også et Maraton-løp mitt i sentrale Køpenhavn (26. juli)

Berlin Nightskate og Maraton

Friday Night Skate i andre byer verden over

RULLESKØJTE-SKULEN, KOM GODT I GANG OG BLIV BEDRE OG BEDRE

Lars Vincent Pedersen, formand for Copenhagen Inline Club, har lavet en rigtig god artikel til magasinet "Krop & Fysik" om det at starte på rulleskøjter.

Rulleskøyter - nyheter, utstyr, m.m.

Seneste rulleskøytenyheter fra skøyteforbundet

Utstyr inlines

Bont, tilvirker skøyter. Mange videos om inline skate, ice skate, coaching/training

Rulleskøyter (inlines)

 Rulleskøyter er den ferskeste av grenene i skøytefamilien og deles gjerne opp i grenene agressive, gateløp, baneløp og artistisk. Så sent som i 1998 ble Norges Skøyteforbund tatt opp som medlem av FIRS (den internasjonale rulleskøyteorganisasjonen) og fikk dermed retten til å administrere og organisere rulleskøyteaktiviteten i Norge. Unntatt er rulleskøytehockey, som er underlagt Norges Ishockeyforbund.

De siste årene har det blitt solgt hundretusener av par med rulleskøyter i Norge, og rulleskøyter brukes både til trening, konkurranser og som transportmiddel. NSFs mål er å kunne tilby et opplærings- og konkurransetilbud gjennom eksisterende og nye organisasjonsledd.

Du kan laste ned vårt infohefte "Verdt å vite om rulleskøyter" i PDF-format. Heftet er på i overkant av 2 MB, så vær obs på at det tar litt tid å laste ned.

                                                                NoSkøyteförb Rull

Inline bruker en meget spennende konkurranseform, som minner mer om banesykling og langrennsprint enn tradisjonell skøytesport på is. Det benyttes fellesstart i alle konkurranser. På 10.000 meter er det direkte finale, hvor sistemann over mål slått ut ved bestemte målpasseringer, slik at det tilslutt er to løpere som kjemper om førsteplassen.

På 500 meter gås det heat med fire til seks løpere i hvert heat, med avsluttende A- og B-finale. På 1500 meter er det heat med åtte til ti løpere i hvert heat, med ett avsluttende finaleheat. Vinneren kåres ved hjelp av sammenlagt poengsum, basert på hver enkelts plasseringene på de tre distansene. Normalt registreres ikke tider i inline-løp, men på Valle Hovin vil vinnertidene bli registrert og notert som banerekorder.                                        Sköytesport 060611

Video

 Steaming inlinesvideo

Skating makes you alive

Skating makes you alive

Rollerskates for the Olymipcs

Link til video om inlines

INFOTAVLA

Oversikt treningstider Hareid kunstgrasbane 2021,  Hareidhallen 2020/2021 og Hadarhallen 2021

Sjå link under..

Kontortid dagleg leiar:

Mandag: 11-19

Tirsdag-fredag: 8-16

treningstider_hadarhallen_2021.docx
treningstider_hareidhallen_2021.pdf
treningstider_kgb_2021.docx
Meld deg inn i hareid il

Spond Club

Meld deg inn i Hareid IL ved å klikke på lenken under. Her kan du registrere deg og endre på personlege opplysningar. 

spond-logo.jpg
Facebook.com/HareidIL
 
Twitter.com/HareidIL