hareid_il_logo_135.png

 

Om Badminton

Det meste av informasjonen på denne siden er hentet fra Norges Badminton Forbund (www.badminton.no)

Du trenger Acrobat Reader for å kunne lese desse dokumenta:

Dommar_tellarskjema.pdf
Lagkampskjema.pdf
Reglar_og_banem_l.pdf

Dokumentene er hentet fra NBF sine sider http://www.badminton.no/Skjema/ramme_innhold.asp

Kvifor spele badminton?
1. Badminton kan spelast ute og inne, og er både ein vinter- og sommaraktivitet.
2. Badminton innholder fart, teknikk, utholdenhet, taktikk og i tillegg er det verdens morsomste idrett.
3. Badminton kan man ha glede av fra første slag, det er lett å kome i gang.
4. Badminton er ein rimeleg idrett.
5. Badminton er ein aktivitet barn og foreldre kan ha glede av saman.

Info. om badminton:
»Alle kan være med på badminton!
Badminton er det rette valget for den som vil prøve en enkel og morsom idrett som hele tiden byr på nye utfordringer. Badminton er ikke bare en hurtig og krevende konkurranseidrett, men også en god mosjonsidrett for spillere på alle nivåer. Det eneste man trenger er å ha noen å spille med! Så kan man selv velge hvilket nivå man vil være med på. Kanskje kan hele familien være med å spille?

»Utstyr

Racketen
»Racketer er å få i alle prisklasser. Til å begynne med greier en seg med en racket til ca. 200-300 kr. Da får man en moderne helstøpt racket som også kan brukes til konkurranser om man vil det. De fleste racketer som selges i dag er av grafitt og finns gjerne i forskjellig stivhetsgrad: myk, medium og stiv. En stiv racket kan være vanskelig for en nybegynner å bruke. Det er oftest best å forhøre seg i klubben. Der kan du få råd om hvilken type du bør velge samt at klubbene har ofte gode avtaler med utstyrsleverandører.

Ballen
»Det finns to typer baller, fjærballer og plastballer. Plastballer brukes gjerne av mosjonister og nybegynnere. Plastballene holder mye lenger enn fjærballene. Fjærballene derimot har bedre egenskaper og egner seg bedre hvis man vil videreutvikle sin teknikk og sitt spill. Baller får du også kjøpt gjennom klubben, ofte mye rimeligere enn i sportsforretninger.

»For konkurransespillere som bruker fjærballer har spesielt hastigheten på ballen betydning. Hastigheten på ballen er riktig hvis du med et underhåndsslag slår ballen fra baklinjen omtrent til den innerste baklinjen (bakre servelinje i double) på den andre siden. Det er viktig å lagre fjærballer med en viss fuktighet.

Sko og tøy
»Gode innendørssko er viktig både for å kunne ha glede av spillet og for å unngå skader. Det finnes mange typer laget spesielt for badminton eller liknende hallidretter. Det anbefales å kjøpe et godt par du vil trives med, her lønner det seg ikke å spare noen hundrelapper! Sørg spesielt for å få tak i sko som har god demping i helen.

»Til trening kan man ellers bruke vanlig treningstøy. Det viktigste er at man har tøy man trives i. Husk at gode strømper er viktig med tanke på blemmer eller gnagsår. Godt treningstøy får du vanligvis også kjøpt gjennom klubben.

Historie
»Spill med fjærball av forskjellig type har over tusen års tradisjon i Kina, Japan og Thailand, samt blant syd- og nordamerikanske indianerstammer.

»Man går ut i fra at alle dagens racketspill stammer fra franske og italienske klostre på 1100-tallet. Spillet kaltes "Jeu de paume", på grunn av måten det spiltes på. Med håndflaten (fransk: paume) slo man ballen til motstanderen. Spillet spredte seg til England via Skottland omkring 1275 under navnet "real tennis".

»På 1600-tallet ble spillet med fjærball populært, siden det krevde liten plass og kunne spilles inne på slott og herregårder.

»Badminton er først og fremst utviklet fra racketspillet "Poona" som britiske offiserer på permisjon fra India tok med seg hjem til England. På 1850-tallet ble "Poona" spilt bl.a. på hertugen av Beauforts eiendom Badminton i Gloucestershire. Siden spillet ikke hadde noe engelsk navn ble det kjent som "det spillet man spiller på Badminton" og etterhvert ble det rett og slett hetende badminton.

INFOTAVLA

Oversikt treningstider Hareid kunstgrasbane 2021,  Hareidhallen 2020/2021 og Hadarhallen 2021

Sjå link under..

Kontortid dagleg leiar:

Mandag: 11-19

Tirsdag-fredag: 8-16

treningstider_hadarhallen_2021.docx
treningstider_hareidhallen_2021.pdf
treningstider_kgb_2021.docx
Meld deg inn i hareid il

Spond Club

Meld deg inn i Hareid IL ved å klikke på lenken under. Her kan du registrere deg og endre på personlege opplysningar. 

spond-logo.jpg
Facebook.com/HareidIL
 
Twitter.com/HareidIL