24. juli 2024

Meir statistikk: «Oddis» framleis med god luke på topp

Adelskalenderen til sjuarfotballen i Hareid IL er oppdatert. Dette gjeld sjuarfotball same om laget har heitt Hareid 2 eller Hareid 3, men kampar frå året med samarbeidslaget Hjørungavåg 2/Hareid 3 er ikkje med.

Oppdateringa viser at nyvalt styremedlem Odd-Magne «Oddis» Brandal framleis har ei solid leiing. Han står med 34 kampar og 17 mål (noko som må seiast å ikkje vere så dårleg for ein som stort sett anten er keeper eller forsvarsspelar).

Men det kan bli kamp om førsteplassen på denne adelskalenderen etter kvart. For alle dei fire andre på topp fem-lista fekk registrert kampar i år. Det gjeld Emil Johannes Dahlen Folkestad (24), Kurt Haddal (23), Fredrik Fagerli Abrahamsen (22) og Benjamin Slettebakk (20).

Abrahamsen var den med flest mål for sjuarlaget etter 2021-sesongen, men Kurt Haddal (som vi skreiv om i går) har no sikra seg ein solid førsteplass. Haddal har 53 mål, medan Abrahamsen står med 35. Når det er sagt er vel Haddal noko slikt som 25 år eldre enn Abrahamsen, så dersom Haddal gir seg om 6-7 sesongar kan det bli kamp om førsteplassen ein gong i framtida.

Sidan Hareid 2 ikkje har spelt 11-arkampar sidan veka før koronautbrotet i 2020 er som seg hør og bør den adelskalenderen ikkje oppdatert. Men om vi legg saman alle b- og c-kampar, både 11 og sjuar, så er det tett i toppen. Einar Orten Trovåg mista heile denne sesongen med skade, og står dermed bom fast på 141 kampar. Men næraste utfordrar Benjamin Slettebakk vart også skadd i år, og rakk berre éin kamp. Dermed står han med 138 kampar totalt.

Etter sist sesong stod Thanusan Tharumalingam med 99 kampar totalt. Men han har ikkje vore aktiv i år, i alle fall ikkje i Hareid IL. Så ny mann på tredjeplass er tidlegare nemnde Odd-Magne Brandal med no 101 kampar totalt.