24. juli 2024

16-åring frå Hareid med oppsiktsvekkande framgang: Sprang raskare enn Warholm

OL-, VM- og EM-mester Warholm var et talent i en rekke friidrettsøvelser som ung, blant annet europamester i mangekamp som 18-åring. Som kjent valgte han 400 meter hekk og historien videre er kjent for de aller fleste friidrettsinteresserte med Dimna-utøveren nå som en av verdens aller største profiler uansett gren.

11,05 løp en fotrapp Warholm som 16-åring på 100 meter. Søndag ble denne tiden slått av en fra nabobygda Hareid. For Peter Olav Pilskog Bitocchi har gjort oppsiktsvekkende framgang i år på nettopp den nevnte distansen.

– Jeg hadde ei tid på 11,80 før denne sesongen tok til. Nå ble det 11,03. Det er jeg veldig fornøyd med, sa en smilende 16-åring fra Hareid etter knalltida under Akslaleikane. Det var glimrende forhold. Behagelig høstvarme og pluss 1,2 sekundmeter i ryggen passet ypperlig da unggutten fra 100-årsjubilant Hareid IL suste inn til ei tid som var beste prestasjon på Aksla stadion. Hele 1113 poeng på den velkjente Tyrvingtabellen (over 1000 poeng er meget bra) ga Pilskog Bitocchis sprintresultat.

Under ungdoms-NM nylig tok han sølv og bronse på 100 og 200 meter. Hans klubbkollega Borghild Oline Holstad hadde søndagens tredje beste resultat, også på det 100 meter. Hun «perset» til 12,51 som ga 1038 Tyrving-poeng. Mellom de to hareidsdølene kom Sigve Holten, Surnadal, med 47.12 meter i slegge for 14-åringer; 1061 poeng ga det på nevnte tabell.

Borghild Oline Holstad under Akslaleikane søndag 11.september