29. november 2023

Tap i første treningskamp (og litt info om årets stall)

Eit par timar etter lunsj tysdag fekk Hareid sitt a-lag for menn tilbod tilbod om å kome til Color Line Stadion og spele treningskamp mot Spjelkavik klokka 20.00. Hareid takka ja og raska saman 16 tilgjengelege spelarar. (Ei god løysing både for Vika, som fekk avlyst sin oppsette kamp – og for Hareid, som har mista oppsette kampar både mot Bergsøy og LGFK).

Av desse var heile åtte debutantar, herunder fire nysignerte spelarar, tre prøvespelarar og ein juniorkeeper.

På biletet over ser vi prøvespelar Joakim Berge Sæter, debutant Oliver Sylte og debutant Isak Sundgot.

Hareid stilte dette laget: Herman Heimland – Gustav Bjørlykke Kløvning (K), Ørjan Engen Grimstad, Håvard Knudsen Bjåstad, Christian Korshaug – William Valde Bigset, Oliver Sylte (debutant), Kristoffer Stranden (debutant), James Sjåstad (debutant) – Joakim Berge Sæter (prøvespelar), Isak Sundgot (debutant).

Inn frå benken kom Stian Roset (som vi under her ser på bilete saman med Gullvald Kløvning i støtteapparatet), Christoffer Ottesen, Bam Hide (prøvespelar), Sebastian Bjørlykke og Mahad Abdi Ushey (prøvespelar).

Hareid mangla nokre spelarar, mellom anna grunna eit visst virus, men det gjorde ikkje noko, sidan andre fekk verdifull kamptrening. Og aktuelle spelarar som per no ikkje har signert fekk vist seg fram.

Spjelkavik vann 6-1 etter å ha leia 2-0 til pause. Det var heilt fortent at Hareid tapte mot dette gode 3. divisjonslaget, men Hareid skjemde seg på ingen måte vekk. Spesielt i 1. omgang lykkast Hareid tidvis med eit spelemønster som det knapt nok er trena på så langt. Med litt hell kunne Isak Sundgot scora på ein frekk chipp og/eller at Håvard Knudsen Bjåstad sette i mål ei av dei to headingane sine frå kort hald. Mål skulle det likevel bli då Bam Hide scora på eit fint raid i 2. omgang.

Vi kårar William Valde Bigset til Hareid beste spelar denne gongen. I si rolle på venstresida var han ikkje god å få has på for Vika-spelarane.

***

Denne veka vart det også banka ein a-lagsstall. Som våre lesarar hugsar hadde Hareid ein tynn a-stall i fjor haust, og sidan den gong har mange spelarar forsvunne (i tillegg til det vi har meldt tidlegare ønskjer vi Kim «Sa la bim» Alvestad lykke til i Herd!).

Men i vinter har det blitt jobba godt med å få på føtene både interne og eksterne spelarar. Både trenarar, lagleiar/administrasjon, styre/sportsleg utval og enkelte spelarar har jobba med stallen (ikkje minst ei stor takk til Petter Worren!).

I kjølvatnet av dette arbeidet har trenar Hans Gisle Holstad (biletet) tatt ut denne a-stallen:

Herman Heimland
Ny keeper, eventuelt intern løysing
Martin Longva
Ørjan Engen Grimstad
Lars Roar Holstad
Gabriel Peterson (junior)
Nauris Driksna
Håvard Bjåstad
Daniel Pilskog (junior)
Christian Korshaug
Ole Andre Kragset (comeback)
Petter Worren
Gustav Bjørlykke Kløvning
Johannes Knardal (junior)
Adolphus Jacobs
Oliver Sylte (ny)
Kristoffer Stranden (ny)
Natnael Belay (comeback etter skade)
Ruben Kenneth Brandal
William Valde Bigset
Sebastian Bjørlykke (junior)
Isak Sundgot (ny)
James Sjåstad (ny)

Hospitantar frå G16/junior: Nidal Shahoud (ny), Christoffer Ottesen, Bartek Balawender, Andreas Knardal og Laurits Dimmen Riise (ny).

Som vi ser utgjer dette eit høgare tal spelarar enn i fjor haust, men så er det vel neppe nokon som vinn fotballkampar på grunn av nokre namn på ei liste i februar. Frammøtet på treningane i det siste speglar ikkje talet på spelarar her, men her spelar nok både juniorkvaliken og eit visst verdsomfattande virus inn.

Som vi såg høgare opp i saka har Hareid også hatt prøvespelarar på besøk i det siste som per no ikkje er medlemmar i Hareid IL. Om ein eller fleire av desse er aktuelle for ein overgang veit vi truleg ikkje før eit stykke ut i neste veke.

Før den tid skal Hareid spele borte mot Aksla tysdag 1. mars.

Girri, girri!