19. april 2024

Hareid tapte på overtid

Hareid spelte på fredag årets tredje kamp i 4. divisjon, heime mot Langevåg. Kampen kjem framfor alt til å bli hugsa for det utenomsportslege – men her skal vi prøve å oppsummere det sportslege, som enda med at Langevåg vann etter ei skoring langt på overtid.

Dei første 30 minutta av kampen hadde Hareid mest ball, men Langevåg forsvarte seg ganske bra, samtidig som Hareid var for upresise med dei siste pasningane. Difor skapte Hareid svært få skikkelege sjansar første del av omgongen. Langevåg på si side skapte derimot meir den første halvtimen. Dei hadde framforalt tre store sjansar. Hareid sitt forsvar fekk akkurat klarert to av sjansane. Den tredje sjansen var eit skot frå ein Langevåg-spelar innanfor 16-meteren, men heldigvis for Hareid sneik skotet seg utanfor bortre stolpe.

I det 31. minutt kom derimot Hareid til sin første skikkelege sjanse, og den var til gjengjeld enorm. Martin Longva vinn ballen, og headar den direkte til Petter Worren inne på Hareid sin banehalvdel. Han tek med seg ballen eit lite stykke oppover, før han slår ei strålande gjennombrotspasning til William Valde Bigset. Han tek med seg ballen inn til kanten av 16-meteren, og slår so ei god pasning rett in framfor mål, der Kim-Andre Lid Alvestad kjem springande, med ein Langevåg-spelar i ryggen. Han avsluttar på eit touch frå 5-8 meter, men skotet blir redda av keeper. Han gir likavel retur, og denne er også Kim-Andre Lid Alvestad først på. Han hiv seg fram, og denne avslutninga frå ein meter treff innsida av tverrliggaren, og ut.

I staden for at Hareid gjekk opp i leiinga på denne sjansen, so var det Langevåg som skulle skore kampens første mål fem minutt seinare. Langevåg slår då ei fin pasning inn i 16-meteren, bak Hareid sitt forsvar. Langevåg-spelaren tek med seg ballen rundt Herman Heimland, som kjem ut frå linja, og skyt ballen kontrollert inn frå relativt skrå vinkel. Daniel Hüttner Pilskog kjem skliande inn på linja for å prøve å avverje målet, men kjem akkurat for seint.

Dermed gjekk dei to laga til pause med stillinga 0-1.

I 2. omgong hevar Hareid seg, og pressar meir og meir på. Heimelaget skaper fleire brukbare sjansar, men utlikninga kjem først i det 67. minuttet på straffe. William Valde Bigset er den som skal ha mest skryt for å ha skaffa straffa. Hareid-spissen gjer nemleg ein strålande jobb i det defensive arbeidet, og vinn ballen frå ein Langevåg-spelar inne på Hareid sin banehalvdel. Han tek so med seg ballen forbi fleire motstandarar, og kjem seg langt inn i Langevåg sin 16-meter. Derifrå avsluttar han frå skrå vinkel, men skotet blir blokkert av ein forsvarar. På returen er derimot Kim-Andre Lid Alvestad, som driblar seg forbi ein forsvarar, før han so blir felt. Dommaren vel då å dømme straffe. Frå 11-meteren er Petter Worren sikker, og skorar sitt andre mål for sesongen. Dermed er det 1-1 og det er verkeleg liv i kampen.

Ti minutt seinare skjer den svært omtalte situasjonen frå kampen. Der ein Langevåg-spelar uttalar seg rasistisk mot ein av Hareid-spelarane. Hareid IL har allereie uttalt seg om denne situasjonen, og treng difor ikkje å seie so mykje meir – vårt synspunkt er svært tydleg. Hovuddommar bestem seg hvertfall for å vise ut Langevåg-spelaren, og resten av kampen spelar Hareid med ein mann meir.

Hareid pressar på etter dette, og i det 90. minutt kjem Hareid til ein enorm sjanse. Petter Worren slår ein god corner inn i feltet, som Martin Longva er først på med panna. Keeper reddar headinga, men må gi retur. Etter mykje duellar og rot inne i feltet, får Gabriel Olav Peterson avslutta frå to-tre meter, skotet er utakbart for keeper, men treff innsida av tverrliggaren, og so ned, før ballen tilslutt blir klarert.

I staden for at Hareid skulle gå opp i leiinga, so får Langevåg eit frispark eit stykke inn på Hareid sin banehalvdel fleire minutt på overtid. Langevåg flyttar opp mykje folk, og frisparket blir slått langt inn i 16-meteren til Hareid. Der blir mykje rot inne i feltet, men det endar med at Langevåg vinn fleire duellar, og tilslutt får heada ballen i mål, til stillinga 1-2.

Målet blir blant det aller siste som skjer i kampen, og Hareid får ikkje sjansen til å utlikne. Det endar difor med eit ekstremt surt tap.