28. mars 2024

Hareid A-lag vann årets første kamp

Hareid A-lag spelte i går sin første kamp på langt over eit år. Det blei ein treningskamp borte mot Hovdebygda, som Hareid vann 2-1 etter nokre dramatiske sluttminutt – mykje takka vere ein svært god aksjon av ein debutant.

Med tanke på kor lang tid det hadde gått sidan Hareid sist hadde spelt ein kamp, so var det knytta stor spenning til korleis spelet ville sjå ut, både blant publikum og i laget. Men då dommaren blåste i gong kampen, var det Hareid som tok kommandoen. Sjølv om ikkje alle touch og pasningar satt, so klarte Hareid å holde ballen mykje i laget den første perioda av kampen.

Etter seks minutt kom og den første store sjansen. Då kombinerte høgreback Gabriel Olav Peterson, som fekk sin debut for A-laget i denne kampen, seg fint opp langs sida. Han kom seg ned til dødlinja, der han ei slo eit innlegg 45 grader ut til Ruben Kennet Brandal, han fekk kontroll på ballen, men dessverre for Hareid gjekk avslutninga over.

Då klokka viste 30 minutt spelt kom derimot skåringa for Hareid. Etter ei god gjennombruddspasning til William Valde Bigset, so mottok han ballen og utfordra backen til Hovdebygda på venstrekanten sin. Etter ei vakker og effektiv overstegsfinte var Valde Bigset forbi forsvararen. Han kom åleine med keeper med litt skrå vinkel, men plasserte ballen enkelt i nærmaste hjørne. Stillinga var då 0-1 til Hareid.

Her feirar målscorar William Valde Bigset saman med Kim-Andre Lid Alvestad og Andreas Nesset.

Etter skåringa til Hareid kom Hovdebygda meir inn i kampen. For fem minutt etter målet kom ein Hovdebygda-spelar åleine med keeper, men keeper Rikard Osnes fekk avverga til corner etter ei flott redning. Men på denne corneren skulle Hovdebygda utlikne. Corneren blei slått bak i feltet, og heada inn igjen mot mål. Hareid hadde ein spelar på linja, som var borti ballen, men fekk akkurat ikkje klarert den vekk. Dermed var stillinga 1-1. Dette var også stillinga til pause.

Til 2. omgong gjor hovudtrenar Kim-Tore Leirbekk Husøy to bytte, inn med Sebastian Hansen Bjørlykke for Kim-Andre Lid Alvestad, og inn med Herman Heimland for RIkard Osnes. Dette blei dermed Heimland sin aller første kamp for Hareid.

Hareid tok nok ein gong kommandoen frå start i denne omgongen, og allereie etter tre minutt skåra Hareid. Etter ein dødball blei Ørjan Engen ståande åleine, og plasserte ballen enkelt i mål. Men dommaren annulerte målet for offside, til store protestar frå Hareid, som poengterte at ballen kom frå motspelar. Stillinga var dermed fortsatt 1-1.

Rett etter dette kom Hareid til ein ny stor sjanse. Nysigneringa Petter Worren drog seg innover i bana, forbi fleire motspelarar, og avslutta frå ca. 16 meter, men skotet sneik seg dessverre like over mål.

Etter dette gjor Kim-Tore Leirbekk Husøy fleire bytter, slik at alle dei 21 spelarane han hadde tatt med seg skulle få speletid.

Fem av spelarane som «varma opp», f.v.: Daniel Hüttner Pilskog, Markus Hareide, Tarje Dimmen Riise, Håkon Thormodsæther, Iver Skeide.

Hareid fortsette å skape fleire halvsjansar og farlegheiter utover i 2. omgong, men neste enorme sjanse kom ikkje før i det 84. minutt. Då slo debutanten Iver Skeide ei fantastisk gjennombruddspasning til Sebastian Hansen Bjørlykke, som kom heilt åleine med keeper. Men keeper varta opp med ei god redning, og stillinga var fortsatt 1-1.

Nokre minutt seinare foretok Hareid sitt siste bytte i kampen. Då fekk nemleg Adolphus Jacobs sin debut for A-laget, då han bytta med Andreas Nesset. Dette viste seg å vere eit svært smart bytte av hovudtrenar Leirbekk Husøy. For på overtida fekk Jacobs ballen på midtbana, og bestemte seg for å føre den framover. Han kombinerte mykje styrke med ein del fart, og kom seg forbi fleire Hovdebygda-spelarar. Då han nesten var inne i 16-meteren såg det ut som om Hovdebygda hadde klart å få kontroll på ballen, men Jacobs kriga seg nok ein gong forbi motspelar, og snappa med seg ballen inn i 16-meteren. Då blei Adolphus Jacobs takla bakifrå, og dommaren blåste klart i fløyta, og peika på straffemerket. Sebastian Hansen Bjørlykke gjekk opp for å ta straffa. Han sendte keeper eine veien, og plasserte ballen roleg i motsatt hjørne.

Hovdebygda makta ikkje å utlikne i det siste minuttet som var igjen, og Hareid vann dermed kampen 1-2. Kim-Tore Leirbekk Husøy oppsummerte kampen som ei svært god gjennomkøyring. For her var det mykje ein kan ta med seg vidare i treningsarbeidet fram til sesongstarten i midten av august.

Lagoppstilling: Rikard Osnes (Herman Heimland) – Gabriel Olav Peterson (Fredrik Andresen), Ørjan Engen, Martin Longva (Markus Hareide), Nauris Driksna (Daniel Hüttner Pilskog) – Andreas Nesset (Adolphus Jacobs), Gustav Bjørlykke (Tarje Dimmen Riise), Petter Worren (Håkon Thormodsæther) – Kim-Andre Lid Alvestad (Sebastian Hansen Bjørlykke), Ruben Kenneth Brandal (Johannes Knardal), William Valde Bigset (Iver Skeide).